Piilolinssien käyttö

Piilolinssien käyttö on helppoa ja turvallista, eikä käytön opettelukaan vaadi paljon aikaa tai vaivaa.

Piilolinssien käytämiselle ei ole olemassa mitään ikärajoja, vaan käytön aloittaminen on lähinnä kiinni siitä osaatko käyttää niitä turvallisesti ja hygieenisesti, siten ettei niiden käytöstä pääse aiheutumaan ongelmia silmien terveydelle.

Piilolinssien käsittely on nykyään hyvin helppoa, eikä niiden parissa kulu päivittäin aikaa kuin muutamia minuutteja, joka on pieni vaiva verrattuna siihen miten paljon piilolinssien käyttö voi helpottaa monien ihmisten päivittäistä elämää.

Piilolinssien käytön aloitus

Turvalliseen piilolinssien käytön aloitukseen kuuluu optikon luona tehtävä piilolinssisovitus. Normaalisti optikko tutkii silmien kunnon mikroskoopilla ja pyrkii valitsemaan asiakkaalle sopivan piilolinssityypin sen mukaan, kuinka usein asiakas tahtoo piilolinssejä käyttää.

Optikko opastaa asiakasta piilolinssien oikeaoppiseen käsittelyyn ja puhdistukseen, sekä opettaa asiakkaan laittamaan piilolinssit silmiin ja ottamaan ne pois silmistä. Kun asiakas on oppinut piilolinssien itsenäisen käsittelyn, saa hän mukaansa koelinssit, joiden avulla hän voi kotona itsenäisesti harjoitella piilolinssien käsittelyä ja samalla totutella piilolinsseihin.

Valitun piilolinssityypin perusteella asiakkaalle varataan vielä kontrollikäynti 1-4 viikon päähän, jonka perusteella voidaan olla varmoja että valittu piilolinssityyppi sopii asiakkaan silmille. Tämän jälkeen voit turvallisin mielin ostaa piilolinssit netistä ja säästää suuria summia rahaa vuosittain.

Piilolinssikontrolli

Piilolinssien käytön aloittamisen jälkeinen piilolinssikontrolli on tärkeä, koska sen avulla voidaan varmistua ettei piilolinssien käytöstä aiheudu silmille ongelmia ja että piilolinssit ovat halkaisijan ja linssin kaarevuuden perusteella hyvin istuvat. Lisäksi tarkistetaan näkökyky piilolinssien kanssa.

Piilolinssikontrollissa käyminen vuosittain on erittäin suositeltavaa silmien terveyden kannalta. Esimerkiksi piilolinssityypin vaihtaminen ilman sovitusta voi joskus aiheuttaa ongelmia, kuten epämukavuuden tunnetta silmässä.

Piilolinssit ja meikkaus

Useimmiten piilolinssien käyttö ja meikkaus sopivat hyvin yhteen kunhan muistaa varoa etteivät meikit pääse kosketuksiin piilolinssien kanssa, varsinkin vedenkestävät meikit voivat tarttua piilolinssin pinnalle kiinni.

Piilolinssien käytössä kannattaakin suosia vesiliukoisia meikkejä, jos se vain on mahdollista. Myös meikkien puhdistusaineiden olisi hyvä olla vesiliukoisia.

Hyvä perusohje on laittaa piilolinssit silmiin ennen meikkausta ja ottaa ne pois silmistä ennen meikkien puhdistusta. Tämän ansiosta näet myös paremmin meikata.