Kuukausilinssit

Kuukausilinssit ovat kaikista yleisin piilolinssityyppi ja ne ovat erityisesti säännöllisten piilolinssien käyttäjien suosiossa.

Kuukausilinssit eli lyhyen vaihtovälin piilolinssit sopivat hyvin niin aloitteleville piilolinssien käyttäjille, kuin myös jo pidemmän aikaan piilolinssejä käyttäneille. Erityisen hyvin kuukausilinssit sopivat säännöllisille piilolinssien käyttäjille, koska ne usein kaikista halvin piilolinssityyppi.

Kuukausilinssien käyttäjällä on myös paljon valinnan varaa, koska niitä löytyy kaikilla mahdollisilla parametreilla, jonka ansiosta ne sopivatkin kaikenlaisten näkövirheiden korjaukseen.

Kuukausilinssien käyttö

Kuukausilinssejä käytetään normaalisti piilolinssien valmistajan määrittämän vaihtovälin ajan, joka useimmissa tapauksissa on neljä tai kaksi viikkoa. Piilolinssien valmistajat määrittelevät kuukausilinsseille vaihtovälin, jonka ajan esimerkiksi linssin hapenläpäisykyky pysyy riittävänä.

Piilolinssien materiaalin vanhentumisen vuoksi linssejä ei pidä käyttää ilmoitettua vaihtoväliä pidempään, vaikka linssejä ei olisi käytettykään joka päivä. Vanhojen piilolinssien käyttö on silmien terveydelle vaaraksi, koska niiden pinnalle kerääntyy ajan mittaan likaa ja bakteereja.

Kuukausilinssien hoito ja puhdistus

Kuukausilinssien käyttämiseen kuuluu oleellisena osana myös niiden hoito ja puhdistus. Normaalissa käytössä kuukausilinssit otetaan aina yöksi pois silmistä, jonka yhteydessä ne puhdistetaan ja jätetään yöksi desinfioitumaan piilolinssinesteellä täytettyyn piilolinssikoteloon.

Nykyisin useimmissa kuukausilinsseissä on kuitenkin niin hyvä hapenläpäisykyky, että ne voidaan joskus jättää myös yöksi silmiin ilman että niistä aiheutuu haittaa silmien terveydelle.

Kuukausilinssien hoidossa ja puhdistuksessa tarvitset piilolinssinestettä ja piilolinssikotelon. Silmien terveyden kannalta on hyvä pitää huolta ettei käyttämäsi piilolinssineste ei ole päiväysvanhaa ja uuden piilolinssinesteen käyttöön ottamisen yhteydessä kannattaa vaihtaa myös piilolinssikotelo.

Kuukausilinssien ostaminen

Kuukausilinssit ovat edullisin piilolinssityyppi, mutta niidenkin käytössä voi säästää helposti paljon rahaa kun ne ostaa oikeasta paikasta.

Ennen vanhaan kuluttajat olivat pakotettuja ostamaan piilolinssinsä optikkoliikkeistä, joiden hintatasot ja valikoimat eivät olleet siitä parhaasta päästä. Nykyään tilanne on onneksi muuttunut, eivätkä tutut optikkoketjut enää monopolimaisesti hallitse piilolinssimarkkinoita.

Piilolinsseille voivat kaikista halvimmat hinnat tänäpäivänä tarjota vain verkkokaupat. Täältä voit lukea artikkelin piilolinssien ostamisesta netistä, siinä kerrotaan kaikki tarpeellinen mitä sinun tulee tietää ostaessasi piilolinssit halvoista verkkokaupoista, kuten LensOn, LensWay tai Shopping4net.